dimecres, 2 de març del 2022

TALLER SOBRE EL SISTEMA SOLAR

                      TALLER SOBRE EL SISTEMA SOLAR

 
Avui ha vingut a l'escola l'Aleix, un científic que sabia molt sobre el sistema solar per ensenyar-nos com és i quins planetes i estrelles hi ha a la Via Làctia.
 
Primer hem parlat del Sol i de què és. El Sol no és un planeta, sinó una estrella gegant i ens ha explicat que està format de gas i foc.
 
 
 
Després hem ordenat els planetes de més a prop a més lluny del sol i alguns ens hem desfressat per representar-los.
 
 
El primer planeta més a prop del Sol és MERCURI, és al que fa més calor i l'únic que no te atmosfera.

 
 
El segon és VENUS que és el que més brilla i alguns dies és tan lluminós que es pot veure sense telescopi.


El tercer planeta és  LA TERRA. El nostre planeta. És l'únic on hi ha vida i això és gràcies a la capa d'ozó, al oxigen que creen les plantes i al sol que està a una distància adequada. 

 
 
El quart és MART, el planeta vermell perquè està format principalment de ferro.
 

 
 
El cinquè és JÚPITER i és el més gran de tots i està format de gas. També ens ha explicat que te 79 llunes (o satèl·lits naturals).




El sisè planeta és SATURN i també és gasós. Té anells que estan formats de roques i gas. 



 
El setè és URÀ  i està format per gasos molt nocius per nosaltres.



 
I l'últim planeta del nostre sistema solar és NEPTÚ. És el que està més allunyat i en el que fa més fred. Està congelat a -500ºC.


 
                             Tots junts formen el SISTEMA SOLAR
 
        

 
Alguns de nosaltres també hem dit que faltava PLUTÓ, però ens han explicat que ja fa anys que va deixar de considerar-se un planeta perquè estava massa lluny i era massa petit.

Abans de fer un últim experiment, hem representat com seria la òrbita de La Terra vers els sol i com seria la d'Urà, el més allunyat.

Finalment, ha portat un Generador de Van de Graaff que és un aparell electrostàtic que serveix per acumular grans quantitats de carrega elèctrica a l'interior d'una esfera metàl·lica. 

Hem pogut fer una prova i hem vist què passava quan el tocàvem i també que passava quan tocàvem a algú que havia tocat la esfera. Sabeu què passa? Podeu preguntar-los a ells!
 

 
 
 
            Ha sigut un matí molt divertit i hem gaudit molt aprenent coses noves...
 
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

PROJECTES 3r B

TERCER TRIMESTRE : L' ESPAI Al llarg d' aquests mesos, hem fet un projecte sobre l'espai, concretament sobre el Sistema Solar. H...